Jännittääkö murhamysteeriin osallistuminen?
Rohkaisua ensikertalaisille mysteeripelaajille on lähes aina tarpeen antaa. Jos olet aikeissa kutsua ystävä-, sukulais- tai työkaverijoukon viettämään iloista aikaa Mielimysteeri-murhamysteerin parissa, linkitä epäileville tämä postaus. Hieman epävarmatkin kannattaa yllyttää rohkeasti mukaan arvoituksia ratkomaan ja salaisuuksia paljastamaan.
Rohkaisua ensikertalaisille: Tilanne on alun alkukankeuden jälkeen yllättävän luonteva ja todentuntuinen, kun tarinaan sekä oman hahmon pulmiin ja persoonaan pääsee sisälle. Älkääkä siis liikoja miettikö tai huolehtiko! Pelaaminen on häkellyttävän yksinkertaista ja – tavallista. Se näyttää sivusta katsottunakin vain siltä, että joukko ihmisiä on kahvitunnilla tai puutarhakutsuilla.
Enimmän osan peliajasta kaikki juttelevat yhtä aikaa kahden kesken jonkun toisen pelaajan kanssa, saavat ja antavat tietoja tai tekevät yhteisiä suunnitelmia, pohjustavat yhteistyötä ja selvittelevät ristiriitoja. Sitten irrottaudutaan siitä keskustelukumppanista ja etsitään joku toinen, jolle on asiaa.
Kerätkää pieni joukko – vähimmillään 7-8 henkeä riittää – työkavereita, sukulaisia, naapureita tai ystäviä. Järjestäkää vaikka nyyttikestit jonkun kotona, kesäpihalla tai mökillä, niin tulen ohjaamaan teille pelin.
Tietoa Mielimysteereistä löytyy täältä: https://mielimysteerit.blogaaja.fi/2024/05/01/mita-ovat-mielimysteerit/
Yleiset peliohjeet pääset lukemaan tästä: https://mielimysteerit.blogaaja.fi/2024/05/01/yleisia-peliohjeita-kaikkiin-mielimysteereihin/
Rooliohjeistuksesta tukea
Rohkaisua ensikertalaisille: Omaan hahmoon pääsee tutustumaan jo ennen pelin alkua.
Hahmoihinne liittyvät rooliohjeistukset saatte etukäteen joko paria päivää aikaisemmin sähköpostitse tai pelin alussa joko kännyköihin tai paperisina. Niistä saa vinkkejä, keitä esimerkiksi voi lähteä ensiksi jututtamaan.
Aiemmin vai vasta pelipäivänä? Molemmissa tavoissa on etunsa.
Jos roolit jaetaan vasta pelipaikalla, kukaan ei ainakaan pääse ottamaan paineita hahmostaan. Toisaalta roolin läpi lukeminen jo ennen peliä voi myös tuoda helpotusta, kun näkee, miten paljon tukea paperista saa. Samalla hahmo alkaa elää ja kypsyä omassa päässä. Molempi parempi siis, teemme kuten toivotte.
Pelinohjaaja pelastaa pulasta kuin pulasta
Rohkaisua ensikertalaisille: Pelinohjaaja on Hyvä Hengetär, joka auttaa kaikkia tasapuolisesti.
Minulta eli pelinohjaaja MC Maryalta kannattaa siis myös kysyä, jos on pää hetkellisesti tyhjänä. Vaeltelen pelaajien joukossa koko ajan ja enemmän kuin mielelläni annan vinkkejä ja mietin etenemisvaihtoehtoja kaikkien kanssa. Myös roolipaperit (tai niin sovittaessa kännykät) saavat olla koko ajan käsillä ja niitä voi huoleti vilkuilla missä hyvänsä vaiheessa ihan avoimesti.
Rohkaisua ensikertalaisille: Yleisöä ei vapaamuotoisissa Mielimysteereissä koskaan ole. Paikalla on vain ne mukaan haluamanne teille ennestään tutut ihmiset, jotka kaikki kiertelevät omissa hahmoissaan toistensa kanssa jutustelemassa. Jopa itsensä (oman hahmonsa) esittely voidaan ensimmäisellä pelikerralla tai myöhemminkin hoitaa niin, että minä teen sen, jos ryhmäläiset niin toivovat.
Peli päättyy aina ohjaamaani purkukeskusteluun eli ”paljastusrinkiin”. Se on antoisa pelikokonaisuuden hahmottamisen ja salaisuuksien lopullisen paljastumisen kannalta. Pelin jälkeen voitte kaikki vielä omana itsenänne avautua, kerrata kokemusta ja kuulla muilta, miten itse kukin on hahmonsa kokenut.
Olkaa yhteydessä
Kyselkää minulta myös meilitse tai täällä kommenteissa kaikin mokomin ihan mitä hyvänsä mieleen juolahtaa! Vastailen tosi mieluusti ja kuulen mietteistänne. Minut tavoittaa osoitteesta mrepokangas@gmail.com .
Toivottelen kaikille kiinnostuneille mukavia tuokioita pelien suunnittelun parissa ja toivon näkeväni uudet sekä vanhat tutut mukana peleissä taas kesän ja syksyn mittaan. Linkatkaa vaikkapa tämä sekä muita postauksia ihmisille, joiden toivotte innostuvan peleistä, jotta saatte ryhmän kasaan.
Leikkimielellä, arvoituksia punoen,
Mielimysteeriohjaaja Marja Repokangas, joka tunnetaan myös hengettärenä, seremoniamestarina, MC Maryana tai Marleonina (sekä Ellen-klovnina, mutta se taas on kokonaan toinen tarina)
Lisää luettavaa
Tästä blogista
Lue myös postaukseni Mielimysteerien yli 15-vuotisesta taipaleesta: https://mielimysteerit.blogaaja.fi/2024/04/28/mielimysteerit/
Toisista blogeista
Haluatko tutustua klovnihahmooni Elleniin? Kurkista blogiini: https://ellenolisi.blogspot.com/
tai Tanssivien klovnien yhteistä, paljon harjoitus- ja keikkakuvia sisältävää blogia: https://tanssivatklovnit.blogspot.com/
Mielimysteerit mainitaan ainakin näissä Ellen-postauksissa: https://ellenolisi.blogspot.com/2024/03/pre-elleniaalinen-aika.html
sekä https://ellenolisi.blogspot.com/2024/04/tanssivan-klovnin-salattu.html